Trygve,Amalie og Peter

Trygve,Amalie og Peter
de er søde

fredag den 25. marts 2011

BASKERLANDET

SPROG; Deres eget sprog, euskara, regnes i dag som Europas ældste sprog, et sprog indbyggerne aktivt benytter den dag i dag.
Alle taler spansk og ca. 25% af befolkningen taler også Euskera(baskisk sprog). Sproget har ikke rødder i Latin. Dette sprog influerer ikke på indlæringen af spansk – baskerlandets indbyggere har generelt en høj uddannelse og taler et meget tydeligt og rent spansk.


LANDET; I den nordligste del af Spanien, ved foden af Pyrenæerne på grænsen til Frankrig og inderst i den til tider stormfulde og lunefulde Biscayabugt, ligger provinsen Baskerlandet. Her, hvor frodige bakker og klipper møder havet, slog baskerne sig ned for mange tusinde år siden. Siden har de holdt fast på egne kulturelle traditioner, og på denne måde vedligeholdt deres historiske identitet.
Baskerlandet består af syv sammensatte distrikter (se kortet), som af politiske og administrative årsager er delt mellem to lande - fem distrikter i Spanien, og to i Frankrig. For selv om regionen er lille, er variationen, både i natur og oplevelsesmuligheder, rig, noget som gør Baskerlandet til et ypperligt rejsemål




Hvad der hører med til Baskerlandet, er en ”politisk holdningssag” eftersom der er delte meninger om. Nogle mener at dele af Frankrig og Nafarroa/Navarra hører med, andre ikke!

OMRÅDER ;Omkring San Sebastian kan man udforske de øvrige områder af provinsen, Gipuzkoa, Hondarribia, Pasaje, Orio, Zarautz, Getaria, Zumaia, Deba, Santuario de Loyola, Oñati… I Bizkaia provinsen kan man besøge Bilbao, Gernika, Mundaka… eller så langt som til Navarra, Pamplona, Olite...


INDBYGGERE; I Baskerlandet er der cirka to millioner indbyggere.

TURISME; I 2003 valgte flere end 1,5 million turister, Baskerlandet som deres hoved destination i Spanien. 69% kom fra resten af Spanien, hovedsagelig fra Madrid, Barcelona og Zaragoza. Resten - ca 460.000, kom fra hele verden - hovedvægten lagt på Frankrig, England, Tyskland, USA og Italien.

ATTRAKTIONER;
- Guggenheim museet i Bilbao er et af de store attraktioner sammen med det ny akvarium i San Sebastian.
- Fra San Sebastian, organiserer Lacunza udflugter til små fisker landsbyer, til Guggenheim musæet i Bilbao, til det nye musæum ”Txillida Leku” skulpturer, til Pamplona…
- Frankrig er kun 20 minutter væk, dette giver mulighed for at besøge smukke byer som Biarritz og natur i Pyrenæerne.
- I tillæg, om vinteren er der rigtig gode muligheder for at stå på ski i ferien og weekends.  De organiserede ture inkluderer alt nødvendigt udstyr.
- Det baskiske køkken er et af de mest varierede og komplette i verden.
- Cafér og barer er altid fulde af “pinchos” og lækre “tapas” og restauranterne tilbyder mad af meget høj kvalitet.


-Christine,Kasper,Michella,Amalie 2.b

torsdag den 24. marts 2011

Bien venido a nuestro Blog

Hola!



Me llamo Bolette y los dos chicos se llaman Peter y Gunner (aka Amalie, Peter + Trygve) - somos companeros del curso y éste blog es un projecto del cole. El 26 de marzo éste ano iremos a jira a Barcelona - Crazy, Bom BOm!

to be continued...